Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Збройних силах України й надалі скорочуватимуть число офіцерів запасу — Анатолій Гриценко

Протягом двох років Міністерство оборони України не подає державного замовлення на посади офіцерів запасу, триває скорочення їхньої кількості. Про це міністр оборони України Анатолій Гриценко розповів під час сьогоднішньої прес-конференції у Львові.

За його словами, навчання офіцерів запасу зараз відбувається виключно за приватні кошти самих курсантів і ні для кого не секрет, що переважна більшість юнаків йдуть на військові кафедри для того, щоб не служити в армії, а не тому, щоб стати офіцерами запасу. «У 2008 році Міністерство оборони планує скоротити низку військових кафедр, оскільки 2010 рік буде останнім, коли на строкову службу у Збройних силах України призиватимуть не по контракту», — розповів Анатолій Гриценко.
Міністр оборони України переконаний, що скорочення Збройних сил України є стратегічним планом, оптимальним для держави. «Ми могли б мати таку армію, що може активізувати бойові дії у всіх напрямках за три години, але це коштує мільярди, тоді б нам не залишилося грошей ні на освіту, ні на медицину», — підсумував Анатолій Гриценко.
Зараз у Збройних силах України є підрозділи миттєвого реагування (повна боєздатність в межах 1-3 годин), швидкого реагування (повна боєздатність від кількох днів до тижня) та особовий склад ЗСУ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ