Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Жовкві відбувся поминальний мітинг та панахида

Cьогодні, 25 листопада 2006 року на центральній площі міста Жовкви відбулась панахида  за участю представників різних конфесій та поминальний мітинг, під час якого було вшановано пам’ять людей, які у повоєнні роки були замордовані НКВД на території Жовкви. Пам’ять невинно загиблих було вшановано поминальними звуками церковного дзвону. Останки 270 жертв репресій, які були знайдені активістами активістами „Меморіалу” у 60 домовинах військовослужбовці переносять на міський цвинтар Жовкви, де їх буде перепоховано.
У скорботних заходах, окрім мешканців Жовкви також беруть участь міський голова Жовкви Євген Янушевича, голови Жовківської РДА Михайла Заболоцький, представники обласної влади, зокрема заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко, заступник голови Львівської обласної ради Іван Денькович, депутати обласної ради Микола Пшевлоцький та Олег Тягнибок, народні депутати Ярослав Кендзьор та Володимир В’язівський
«Сьогодні ми маємо день, до якого українська нація ішла довго, сьогодні українська держава вшановує День пам’яті жертв комуністичного терору та голодоморів. У місті Жовква відбудеться перепоховання 270 останків, які стали жертвами цих репресій» -- зазначив під час виступу заступник гоолови ЛОДА Тарас Батенко – «Сьогодні ми консолідуємось у журбі та смутку по всій Україні, ми завжди пам’ятатимемо цих людей і про їх роль у боротьбі за національну українську державу».
«Радянський Союз знищував українців, бо ми нація, яка могла повалити Радянський Союз» -- наголосив Олег Тягнибок -- «ми прийшли сьогодні не тільки плакати, ми прийшли, щоб закликати до боротьби за розбудову національної української держави. Нам потрібно схаменутися і задуматися на тим, що у нас був не лише геноцид 1932-33 років, нам потрібно пам’ятати про голод 1946-47 та 1921-22 рр також треба пам’ятати про колективізацію та розкуркулення, як вивозили українців у Сибір.»
Євген Гринів, голова Львівської обласної громадської організації «Меморіал» імені Василя Стуса зазначив під час свого виступу, що у підвалах Жовківського монастиря знайдено останки здебільшого цивільного населення.
Нагадаємо, активістами «Меморіалу» у підвалах Жовківського монастиря отців Василіян (тепре церква святого Йосафата) знайшли останки жертв комуністичних репресій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ