Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жовкві за неподання декларації колишнього депутата засудили до 150 годин громадських робіт

Такий вирок ухвалив Жовківський районний суд Львівської області: за результатами розгляду кримінального провадження щодо екс-депутата Річківської сільської ради Жовківського району – за ст. 366-3 КК України (неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

У судовому рішенні, датованому 05.08.2021 року, зазначено, що обвинувачений як колишній депутат Річківської сільської ради Жовківського району, повноваження якого закінчилися 17 листопада 2020 року, «діючи умисно, маючи реальну можливість та достовірно знаючи про обов`язок подання до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларації за 2020 рік, всупереч вимогам абзацу 2 частини 2 статті 45 Закону, не подав, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік». Таким чином вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст.366-3 КК України, тобто умисне неподання суб`єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У вироку також вказано, що між прокурором Жовківської окружної прокуратури та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, відповідно до якої обвинувачений повністю, беззастережно визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому діяння кримінального правопорушення.

У результаті суд ухвалив дану угоду затвердити та призначив обвинуваченому покарання у вигляді громадських робіт на строк 150 годин із позбавленням права обіймати посади чи займатись діяльністю в органах місцевого самоврядування строком на 1 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ