Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жовкві за незаконне отримання субсидії ледь не посадили за грати шкільку прибиральницю

Йдеться про уродженку с. Любеля Жовківського району, технічну працівницю Бишківської ЗОШ І-ІІІ ст., якій було нараховано та виплачено субсидію на загальну суму 15,5 тис. грн.

Згідно вироку Жовківського райсуду, що наявний в Єдиному державному реєстрі судових рішень, відносно правопорушниці кримінальне провадження було відкрито відразу за двома статтями Кримінального кодексу України – за ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство) та ч. 1, 4 ст. 358 ( підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Даний вирок 29 жовтня 2020 року виніс суддя Жовківського районного суду Львівської області Роман Ясиновський.

Як вбачається із судового рішення, обвинувачена з метою незаконного отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг двічі (у 2018 та 2019 роках) вчиняла підроблення офіційних документів: у деклараціях про витрати та доходи осіб не вказувала відомості про те, що у власності її сина перебуває мотоцикл марки «Viper ZJ150-2R», 2018 року випуску.

У результаті - незаконно отримала субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за період 2018-2019 років на загальну суму 13399 (тринадцать тисяч триста девяносто девять) гривень 77 копійок, а також аналогічну субсидію за період 2019-2020 років на загальну суму 2102 (дві тисячі сто дві) гривні 4 копійки.

В підготовчому судовому засіданні обвинувачена свою винуватість у скоєнні інкримінованих їй кримінальних правопорушень визнала повністю та попросила суд затвердити угоду про визнання винуватості від 28.09.2020 року, укладену між нею та прокурором Жовківського відділу Червоноградської місцевої прокуратури.

Суд ухвалив затвердити дану угоду про визнання винуватості, визнав підсудню винуватою у скоєнні інкримінованих їй кримінальних правопорушень за ч. 1, 4 ст. 358 та ч. 1, 2 ст. 190 КК України та засудив її до покарання 2 роки позбавлення волі умовно - із встановленням іспитового строку 1 (один) рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ