Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У жовтні мостиськими митниками припинено 20 спроб незаконного ввезення на територію України м'ясопродуктів

У жовтні 2006 року працівниками Мостиської митниці було припинено 20 спроб незаконного ввезення на митну територію України м'ясопродуктів – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Мостиської митниці.
У вихідні дні працівниками оперативного підрозділу митного поста „Шегині” та прикордонниками було припинено незаконне ввезення великої партії м’ясних продуктів, Цього дня двоє громадян України на вантажному мікроавтобусі марки „Івеко” намагалися незаконно провезти на територію України з Республіки Польща з приховуванням від митного контролю понад 8,5 тонни м'ясопродуктів, а саме - 60 кг шпондеру, понад 3 тонни курячого фаршу, понад 3,5 тонни свинного сала та понад 1 тонну курячих лапок на загальну суму понад 95 тис. грн.
М'ясні продукти без етикеток та інших документів, які б свідчили про країну походження, якість продуктів та дату їх виготовлення, знаходились в салоні кузова вантажного мікроавтобуса, замасковані мішками вапна та плитами пінопласту.
Виявлені м’ясопродукти та транспортний засіб вилучені. Їхню долю буде вирішувати суд.
Згідно з постановою Мостиського районного суду та згідно із Законом України „Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції” наприкінці жовтня поточного року Мостиською митницею під контролем відділу внутрішньої безпеки митниці було відправлено на утилізацію на Жовківський ветсанзавод понад 15 тонн продукції тваринного походження, а саме - курячі лапки, м'ясо свинне, печінка індича, сало, жир свинний, шпондер, фарш та інші м'ясопродукти на загальну суму понад 190 тис. гривень і на які жодних ветеринарних документів про походження та безпеку споживання цієї продукції представлено не було.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ