Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У жовтні у Львові запрацює центр для лікування новонароджених дітей

У жовтні у Львові запрацює центр для лікування новонароджених дітей у складі міської дитячої клінічної лікарні – повідомив „Гал-info” головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.
За його словами, унікальність цього центру полягає в тому, що в ньому буде сконцентроване надання медичної допомоги немовлятам з перших годин їхнього життя по всіх видах допомоги хірургічної, педіатричної та неврологічної. Окрім цього, у Центрі лікарі працюватимуть не лише для того, щоб зберегти життя немовлятам, які народилися недоношеними або мали ускладнення при народженні, а й на реабілітацію малюків для попередження виникнення в них патологій та інвалідності.
Будівництво центру для новонароджених, як зазначив Дмитро Квіт, розпочалося ще у 1993 році і коштувало 15 млн грн. Фінансування здійснювалося виключно за кошти міського бюджету. У новій лікарні будуть такі структурні підрозділи – відділення патології новонароджених і недоношених дітей на 30 ліжок, реанімаційне відділення на 12 ліжок з виїзною реанімаційною неонатологічною бригадою, педіатричне відділення (бокс) для дітей першого року життя на 30 ліжок та інші.
Як повідомив Дмитро Квіт, частину обладнання для цього центру передадуть зі старого відділення міської дитячої клінічної лікарні, де зокрема зараз є реанімаційне відділення на 6 ліжок і щороку обслуговується близько 200 немовлят, а також частину обладнання на 0,5 млн грн закупила міська влада, яка до кінця цього року має надати лікарні ще деякі кошти на закупівлю медичного обладнання, а крім цього, як зазначив Дмитро Квіт, лікарня розраховує на допомогу обласної влади.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ