Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У жовтні відбудеться 5-й перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком” у Львові

7-16 жовтня у Львові відбудеться 5-й перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком”. Під час заходу буде представлено близько 20 найсучасніших творів польської кіноіндустрії, які здобули визнання не лише критиків, але й що не менш важливо широкого кола глядачів. Про це Гал-інфо повідомили організатори.

Головною метою  5-й перегляд сучасного польського кіно є промоція польського кіномистецтва та забезпечення українському глядачеві умов для ближчого контакту з польським кінематографом, що, поза сумнівом, є цікавою відповіддю на потреби, очікування та пошуки українського шанувальника кіно.

Ще однією важливою метою є піднесення загального рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми західного сусіда України. Це сприятиме кращому пізнанню привітного до України польського суспільства та допоможе подолати всілякі негативні стереотипи про стосунки між обома народами.

Усі фільми супроводжуватимуться професійними субтитрами українською мовою. Спеціальними гістьми  стануть запрошені актори, режисери та сценаристи фільмів, що демонструватимуться в рамках  сучасного польського кіно „Під Високим Замком”.

Зустрічі з ними відбуватимуться перед, або після сеансів безпосередньо в кінозалах, а також в інших місцях, які стануть частиною арт-простору. Привабливості програмі додадуть традиційні блоки – „Ніч у кіно” (нічний кіно-марафон) та „Урок історії в кіно”, під час якого діти та молодь з львівських та вибраних шкіл області стануть учасниками „живого”, ілюстрованого фільмом, уроку історії.

Також  5-й перегляд сучасного польського кіно „Під Високим Замком” супроводжуватиме ряд культурних подій, пов’язаних насамперед з тематикою кіно. Окрім цього плануються також концерти, зустрічі, квести, які у цікавий та привабливий спосіб популяризуватимуть сучасну польську культуру.

Ключовим елементом проекту є символічна ціна квитка у кіно, яка становить 20 грн.

Додамо, сеанси 4-го Перегляду у Львові відвідало понад 12 000 глядачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ