Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Жидачеві завершився ІІІ Відкритий фестиваль дитячої творчості «Водограй»

20 листопада у Жидачеві відбувся гала-концерт ІІІ Відкритого районного фестивалю дитячої творчості «Водограй», який проводився з нагоди 22-річчя прийняття Конвенції ООН про права дитини й Всесвітнього дня дитини. Було нагороджено переможців. Організатори: Жидачівська РДА та благодійний фонд Олега Канівця «Добре серце». Про це повідомила прес-служба фонду.

 Районний фестиваль дитячої творчості «Водограй» започаткований Жидачівською РДА у 2009 році в підтримку ініціативи молодіжних громадських організацій «Вектор» та «Наші візії». Він проводиться щорічно. У 2011 році організатори прийняли рішення запросити до участі у районному фестивалі  дітей з інших регіонів та провести його як ІІІ Відкритий районний фестиваль дитячої творчості «Водограй».

Головна мета заходу – пошук та підтримка молодих талантів, творчих колективів і окремих виконавців серед дітей та підлітків, збагачення духовного світу дітей, організація їх активного та змістовно-тематичного дозвілля, залучення широкої громадськості, доброчинців до підтримки дитячої та молодіжної творчості.

Цьогоріч у фестивалі взяло участь понад 500 дітей, зокрема: 69 вокалістів, 16 хореографічних колективів, 8 вокальних ансамблів та 8 учасників оригінального жанру. Не тільки із Жидачівського району, а й з інших районів та міст, зокрема, Перемишлянського і Стрийського районів,міст Калуша та Стрия. Вперше журі «Водограю» очолював Леонтій Бебешко.

Фестиваль проводився серед дітей віком до 18 років у трьох вікових групах у таких номінаціях: вокал (соло, дует, тріо, квартет); хореографія; оригінальний жанр ( клоунада, пантоміма, пародія, гумор); вокальні та вокально-інструментальні ансамблі.

Грамоти та подарунки отримали переможці у всіх номінаціях та вікових групах, а гран-прі фестивалю журі одноголосно присудило вокалістці Вікторії Сивоус з дитячої школи мистецтв села Лисятичі Стрийського району (керівник  - Фок Микола Михайлович).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ