Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Жидачівському районі планують створити найглибше озеро в Європі

На ДГРП «Подорожненський рудник» (с. Подорожне, Жидачівський район)   планується будівництво випускного каналу «Озеро-ріка Свіча». Про це йшлося учора, 10 серпня, під час робочої поїздки голови Львівської ОДА Петра Олійника у Жидачівський район, де відбувалася зустріч з керівництвом ДГРП «Подорожненський рудник».

За словами Петра Олійника, на базі «Подорожненський рудник», який був сировинною базою Роздільського ДГХП «Сірка», планується створити озеро. Зокрема, для цього згідно з проектом потрібно запусти в кар’єр дві ріки та збудувати випускний канал. Для реалізації цього проекту потрібно 7-8 млн грн.
У користуванні підприємства знаходиться земельна ділянка загальною площею 16 тис. га. Внаслідок проведення протягом 30 років розробок сірчаних руд відкритим способом залишена яма глибиною близько 120 метрів та площею 6 кв. км.
Закриття кар'єру здійснено згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.95 №442 "Про розв'язання соціально-економічних та екологічних проблем у Яворівському та Жидачівському районах Львівської області" і від 2 березня 1998 року  № 258 "Про спеціальний режим реструктуризації гірничо-рудних підприємств Кривбасу, гірничо-хімічних підприємств Яворівського і Роздільського "Сірка" та Стебницького "Полімінерал" Львівської області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ