Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Золочеві відбувся перший установчий вишкіл активістів студентського руху „За Життя” УКУ

З 12 по 14 травня 2006 року в м. Золочеві Львівської області відбувався перший установчий вишкіл активістів студентського руху „За Життя” Українського католицького університету, в якому взяли участь і семінаристи Львівської духовної семінарії, — повідомляє офіційний сайт УГКЦ з посиланням на Тараса Байцара. Метою вишколу є зміцнення студентської спільноти руху „За Життя” та набуття необхідних для його діяльності знань. Проведення вишколу відбулося завдяки активному сприянню Інституту Родини і Подружнього Життя УКУ, працівники якого проводили навчання.

Серед тем, які розглядалися, була проблеми сім’ї в сучасному світі, про яку говорив директор Інституту родини і подружнього життя Юрій Підлісний. Зокрема, він наголосив, що висока гідність і шляхетність християнського покликання зобов’язує давати відповіді на виклики для основних християнських і загальнолюдських цінностей, які ми спостерігаємо у сучасному суспільстві, серед яких першою є сім’я.
Працівник Інституту Ігор Леньо піднімав проблематику порнографічної культури та індустрії, яка так широко поширилася на увесь світ. Він представив історію виникнення проблеми, всі загрози, які несе узалежнення і згубну дію порнографічного матеріалу на свідомість людини. Особливо наголошувалася шкідливість порнографії на взаємини у подружжі.
Лектор Петро Гусак під час вишколу торкнувся теми сутності подружжя у Божому предвічному плані. Наголошувалося, що подружжя є першою тайною, тобто дійсністю, яка відображає життя Тройці, а це означає життя осіб в любовному даруванні одна одній.
«Статева любов у подружжі є найвищим виявом дарування її іншій особі і саме тому, основна атака гріха після гріхопадіння припала саме на спотворення розуміння статевого вияву любові, — зазначив Петро Гусак. — Свідченням цього є факт аборту, який є доказом існування диявола, оскільки людина, не без впливу диявола, не здатна на знищення самої себе в своїх дітях, які так чисельно знищуються через аборти сьогодні».
Під час вишколу також обговорювалися плани проведення акцій, присвячених Дню захисту дитини 1 червня цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ