Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Золочівському районі виявили останки дев’яти осіб: вояків дивізії «Галичина» та німецького «Вермахт»

Останки дев’яти осіб ексгумували учасники пошукової групи Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» під час польових досліджень у Золочівському районі Львівської області. За характером поховання та знайденими поруч фрагментами військових одностроїв та спорядження, члени Товариства пошуку жертв війни «Пам'ять» визначили, що залишки людських скелетів належать воякам різних воюючих сторін. Відповідно до висновків отриманих після дослідження супровідних речей, це вояки німецького «Вермахту», радянської «Червоної Армії» та української дивізії «Галичина». Про це повідомила прес-служба товариства.

«Біля останків було виявлено і ідентифікатори, які допоможуть більше дізнатися про загиблих. Зокрема, виявили ідентифікатор вояка української дивізії «Галичина» та німецького «Вермахт» - розповів голова Товариства пошуку жертв війни «Пам'ять» Любомир Горбач.

Останки німецьких вояків буде перепоховано на військовому кладовищі у с. Потеличі Жовківського району, вояка дивізії «Галичина» у с. Червоне Золочівського району, вояки «Червоної армії» - у м. Броди.

Довідка.

У Золочівському районі у роки радянсько-німецької війни (1941-1944) точилися жорстокі кровопролитні бої між ворогуючими сторонами. Завданням пошукової експедиції було дослідити раніше виявлені місця захоронень, ексгумувати людські останки, з метою подальшого їх перезахоронення на військових кладовищах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ