Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У зоні АТО відкрився перший логістичний центр - Жебрівський

У районі КПВВ "Зайцеве" відкрився перший логістичний центр для жителів тимчасово окупованих територій Донбасу. Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Влада простягає руку українцям, які залишилися на окупованій території і говорить про те, що Україна любить їх і чекає", - сказав він.

Жебрівський також різко засудив точку зору про повну відмову України від жителів тимчасово окупованих територій, зазначивши, що її підтримують, в основному, ті, хто "тільки пише пости у Фейсбуці".

"Нехай той, хто виступає за повний розрив, візьме сім'ю до себе і надасть роботу. Там (на тимчасово окупованій території Донбасу) багато патріотів, я їх знаю", - сказав глава ОВЦА.

Як повідомлялося, рішення про будівництво логістичних центрів на лінії зіткнення в зоні АТО було прийнято українською владою у зв'язку з важкою гуманітарною ситуацією на тимчасово окупованій території Донбасу, супроводжуваною, зокрема, високими цінами на продукти харчування та відсутністю лікарських препаратів.

Передбачається, що на території логістичних центрів буде вироблятися торгівля з автомобілів і торгових рядів продуктами харчування і товарами першої необхідності для жителів тимчасово окупованих територій Донецької області.

Крім того, тут будуть працювати аптеки, які торгують лікарськими препаратами і банкомати "Ощадбанку". При цьому спецпропуск для в'їзду-виїзду в зону АТО для того, щоб потрапити на територію логістичного центру, не потрібен, оскільки він знаходиться на так званій нульовій лінії розмежування.

Крім центру в районі КПВВ "Зайцеве", планується також його створення в районі населеного пункту Новотроїцьке в маріупольському напрямку.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ