Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У зоні проведення ООС загинув український військовий

Як інформують у прес-центрі ООС, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув та один український захисник отримав поранення.

З метою виходу в фланг взводного опорного пункту окремої механізованої бригади в районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, група ворожої піхоти розпочала пересування до смуги забезпечення.

Навідник-оператор солдат Олександр Цапенко в цей час знаходився на взводному опорному пункті й вчасно виявив переміщення противника. Разом з товаришами Олександр відкрив вогонь по ворогу, примусивши його до відступу.

Прикриваючи відхід піхоти, противник розпочав обстріл наших позицій з мінометів калібру 82 мм. 

Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції Олександра, завдавши йому поранень, не сумісних з життям. 

За проявлену відвагу солдат Олександр Цапенко буде представлений до нагородження (посмертно).

З ранку поточної доби з метою охоплення нашого опорного пункту районі села КАТЕРИНІВКА, противник під прикриттям стрілецької зброї здійснив спробу зайняти більш вигідне тактичне положення. 

Розвідник-кулеметник розвідвзводу старший солдат Олексій Гончаров в цей час знаходився на спостережному посту, помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Для прикриття відступу противник посилив обстріл спостережного поста з автоматичних станкових гранатометів та снайперської зброї.

Одна з снайперських куль поранила Олексія. Йому було надано невідкладну допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає. 

За проявлену відвагу старший солдат Олексій Гончаров буде представлений до нагородження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ