Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЗС України функціонують 10 навчальних центрів

У ЗС України функціонують 10 навчальних центрів де готують фахівців за 200 спеціальностями

Про це сьогодні, 19 квітня під час брифінгу в 169-му Навчальному центрі Сухопутних військ ЗС України, що на Чернігівщині зазначив представник Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Василь Румак.

В загальній системі підготовки військ значна увага приділяється саме індивідуальній навченості військовослужбовців. З цією метою, створена потужна мережа навчальних центрів з розгалуженою спеціалізацією підготовки. Всього налічується 10 навчальних центрів, у яких передбачено навчання за 200 спеціальностями з можливостями одночасної підготовки біля 14 тис. осіб.

- Введення до структур навчальних центрів шкіл підготовки спеціалістів дасть можливість підвищити фаховий рівень та кваліфікацію військовослужбовців. Планується збільшити навчальну складову та кількість інструкторського складу в навчальних підрозділах, - додав полковник Василь Румак.

Окрім цього, в структурах навчальних центрів здійснюється підготовка військовослужбовців в семи фахових Школах. Зокрема, створена Школа загальновійськової підготовки для надання базових вмінь та навичок особам, які не проходили військову службу. Особливістю останньої є те, що в ній відсутній викладацький склад, а всі завдання з підготовки покладені на інструкторів. В перспективі, на посади командирів взводів, передбачається призначення сержантського складу. 
Школи підготовки за спеціальностями призначені для підготовки фахівців вузької спеціалізації, при цьому, на навчання прибувають штатні екіпажі (розрахунки, обслуги) з військових частин.

На фото: заняття на слузі лідера Школи сержантів проводять інструктори-військовослужбовці ЗС України та ЗС Канади. Слід зазначити, що серед наших інструкторів чимало і жінок -військовослужбовців

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ