Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЗСУ місячне грошове забезпечення зросло майже на третину

Цього року збільшення фонду грошового забезпечення ЗСУ дозволило підвищити виплати військовослужбовцям більш ніж на 30%. Про це розповів заступник директора Департаменту фінансів Міноборони Сергій Винник, повідомляє прес-служба відомства.

«У 2019 році фонд грошового забезпечення становить 48,9 млрд гривень, що на 41% більше ніж у 2018 році (34,6 млрд гривень). Це дозволило збільшити розміри щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в середньому на 30 відсотків. При цьому мінімальний розмір грошового забезпечення для контрактників першого року служби становить більш ніж 10 тис. гривень», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, середній розмір грошового забезпечення стрільця Сухопутних військ зараз становить 10 тис. 182 гривень, що на 33% вище, ніж торік. А командир бригади Сухопутних військ у середньому отримує на 42% більше — 25 тис. 413 грн.

Представник Департаменту фінансів Міноборони нагадав, що з 1 березня 2019 року розміри додаткових винагород за безпосередню участь в операції Об’єднаних сил також зросли.

“Сьогодні військовослужбовцю, який виконує бойові завдання безпосередньо на лінії бойового зіткнення, окрім місячного грошового утримання додатково нараховується до 12 тисяч гривень на місяць. Для порівняння: у 2016 році ця сума становила 4,2 тис. гривень. В інших місцях дислокації, в межах визначеного району сума доплати зросла до 5,5 тисяч гривень”, - додав Винник.

У прес-службі також повідомили, що у 2018-2019 роках підвищено розмір грошового забезпечення окремим категоріям військовослужбовців, які виконують специфічні завдання. Так, стрілець Сил спеціальних операцій ЗСУ отримує грошове забезпечення у розмірі 14 тис. 202 грн, а командир полку спецпризначення — 26 тис. 517 грн.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ