Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У ЗСУ підтвердили ще два випадки інфікування COVID-19

9 квітня в Збройних Силах України зареєстровано ще 2 випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Про це повідомляє прес-служба Командування Медичних сил ЗС України.
Фото ілюстративне

Так у військовослужбовця Васильківського гарнізону, який був напередодні госпіталізований до Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» з попереднім діагнозом «пневмонія», після відповідного обстеження та проведення ПЛР тестування, підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Військовослужбовець перебуває у госпіталі та отримує симптоматичне лікування. Наразі стан його здоров’я задовільний.

Також захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 підтверджено у військовослужбовця однієї з військових частин Мелітополя. З кінця березня він перебував на самоізоляції після контакту з особами, у яких було підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. 29 березня у нього підвищилася температура. Зроблені на початку квітня з інтервалом 4 доби швидкі тести показали негативний результат. Сьогодні надійшли результати ПЛР-тестування, які підтвердили захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Наразі стан його здоров’я задовільний. Він проходить лікування у домашніх умовах під наглядом медичної служби.

Військові, які мали з ними контакти відправлені на самоізоляцію. У разі появи симптомів ГРЗ у них буде взято проби для проведення дослідження щодо можливого захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, в Івано-Франківській області від COVID-19 померла працівниця ЗСУ. Діагноз встановили після смерті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ