Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЗСУ заявили, що непідготовлених бійців не відправлять на передову

Непідготовлені українські військові не будуть відправлені на передову.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Як заявив під час брифінгу начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач, всі бійці проходять необхідне навчання, - передає УНН.

"Непідготовлених людей на передову ніхто не відправляє. Всі мобілізовані проходять відповідне навчання у той термін, який необхідний для певної військової спеціальності", - заявив Горбач.

Він наголосив, що підготовка рядового та сержантського складу в навчальних центрах проводиться за скороченими термінами, тобто без зниження якості навчання та триває від 7 до 20 діб, в залежності від складності спеціальності.

Горбач також зазначив, що з початком повномасштабного російського вторгнення до своїх підрозділів повернулося майже 100% резервістів. За рахунок колишніх учасників бойових дій, військовослужбовців та військовозобов'язаних, які вже відслужили, і комплектують бойові військові частини.

“Мобілізованих, які не проходили військову службу, на першому етапі направляють для здійснення відповідної фахової підготовки до навчальних центрів, після завершення якої вони вибувають для комплектування підрозділів, що ведуть бойові дії”, - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ