Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

UA: КУЛЬТУРА готує спецпроект до фестивалю Docudays UA

З 22 по 28 березня в Києві відбудеться міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.
UA: КУЛЬТУРА готує спецпроект до фестивалю Docudays UA

У цей час телеканал Суспільного мовника UA: КУЛЬТУРА запускає проект, протягом якого показуватиме фільми, які демонструвалися на фестивалі в попередні роки, та запросить на гостину їхніх авторів. Проект "DOCU/Культура" виходитиме в ефір з 22 по 30 березня о 21:25. Вестиме його режисерка Надія Парфан.

Це вже не перший проект, який UA: КУЛЬТУРА транслюватиме одночасно з подією. Минулого року подібний формат успішно випробували під час "Книжкового арсеналу" та Одеського міжнародного кінофестивалю.

"Документальне кіно перебуває десь посередині між публіцистичним висловлюванням автора та мистецтвом, цей стиль роботи дуже близький Суспільному. Безумовно, ми не могли оминути увагою таку важливу дискусійну платформу, як Docudays UA", —  пояснює передумови виникнення проекту виконавчий продюсер UA: КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін.

"DOCU/Культура" представлятиме собою розмовну студію, після якої в ефір виходитимуть документальні стрічки. Творча команда вирішила залучити до роботи не професійну ведучу, а людину, яка передусім розуміється на тематиці, — так у проекті з’явилася документальна режисерка та культурна менеджерка Надія Парфан. За словами Лук’яна Галкіна, пропозицію Надії надіслали за тиждень до початку проекту, і вона одразу погодилася — цінності й темп мислення режисерки збігаються з тими ж у Суспільного.

"Я дуже поважаю те, що ви робите, уболіваю за Зураба Аласанію й прекрасно розумію, яке величезне значення має існування Суспільного телебачення, особливо для України, де немає повноцінних незалежних медіа. Також я велика фанатка документалістики й ладна на все заради популяризації цього напряму. Тому я погодилася взяти участь в проекті, попри нестачу часу на ґрунтовну підготовку", — розповідає ведуча "DOCU/Культура" Надія Парфан.

Отже, протягом фестивалю Суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА показуватиме о 21:25 українське документальне кіно, а Надія Парфан спілкуватиметься з учасниками попередніх Docudays UA в студії.

22 березня — "Манливий, солодкий, без меж, або Пісні і танці про смерть" (2017). Гості студії — режисери Таня Ходаківська й Олександр Стеколенко.

23 березня — "Вальс Алчевськ" (2014). Гість студії — режисер Вадим Ільков.

24 березня — "Невидимий батальйон" (2017). Гість студії — режисерка Світлана Ліщинська.

25 березня — "Гірчиця в садах" (2017). Гість студії — режисер Пьотр Армяновський.

28 березня — "Reve ta stohne on tour2 (2016). У студії — режисерка Надія Парфан і член правління ПАТ НСТУ, журналіст та ведучий Юрій Макаров.

29 березня — "Какофонія Донбасу" (2017). Гість студії — режисер Ігор Мінаєв.

30 березня — "Присмерк" (2014). Гість студії — режисер Валентин Васянович.

"Цей проект для нас — спроба привернути до популярного фестивалю ще більше уваги. На платформі Docudays UA відбуваються важливі покази й заходи, які сприяють становленню України як демократичної держави, яка й досі доволі болісно визначає власну ідентичність, із низки питань, яких торкається Docudays: війна на сході, радянське минуле, становище жінки в суспільстві, культурне розмаїття", —  зазначив виконавчий продюсер UA: КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін.

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться в Києві вже вшістнадцяте. Нагороди вручатимуться в трьох основних номінаціях: DOCU/ЖИТТЯ (документальні стрічки, виконані в жанрі креативної документалістики), DOCU/ПРАВО (повнометражні документальні стрічки, у яких особлива увага приділена розкриттю проблем у сфері прав людини) та DOCU/КОРОТКО (документальні стрічки, тривалість яких не перевищує 45 хвилин).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ