Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

UA: КУЛЬТУРА покаже звіт голови УІНП Володимира В’ятровича

Публічний звіт голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який відбудеться 23 лютого, о 12:00, в інформаційному агентстві "Укрінформ", наживо транслюватиме телеканал UA: КУЛЬТУРА, повідомила PR-служба телеканалу UA:Перший.

А перед початком прес-конференції, об 11:50, член правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України", відповідальний за просвітницький напрям діяльності, ведучий Юрій Макаров зі студії телеканалу познайомить глядачів із постаттю спікера та розповість про те, чому ця подія має важливе для культури значення.

"Ви запитаєте: чому подія, радше наукова і значною мірою політична, є предметом цікавості телеканалу UA: КУЛЬУРА? Відповім: бо історія, особливо в тому вигляді, в якому нею займаються сучасні, молоді, просунуті українські науковці, – це питання не стільки академічне, скільки питання ідентифікації. Ми займаємося не переписуванням чи ревізією історії, ми займаємося реанімацією історії. І одним із таких реаніматорів, безумовно, є Володимир В’ятрович, – зазначає Юрій Макаров. – Пан В’ятрович – це особистість, лідер великого і плідного колективу, представник цілої генерації постмайданних істориків, хоча він відбувся задовго до Євромайдану. Зараз ми спостерігаємо певний ренесанс історичної науки, і Володимир В’ятрович є одним з маркерів цього процесу. Зазвичай, такі прямі включення робляться в інтернеті, але специфіка нашого телеканалу якраз в тому, щоби переходити з тужних нарисів до живого життя. І пряма трансляція звіту голови Українського інституту національної пам’яті – це один із тих експериментальних шляхів, які ми маємо спробувати".

"Ми хочемо показати цю подію в прямому ефірі UA: КУЛЬТУРА, оскільки саме Володимир В’ятрович наразі перебуває на вістрі інформаційної війни, і ми таким чином хочемо показати, що підтримуємо його лінію. Це для нас експеримент і, так би мовити, перший пробний шар у цьому напрямку, – додає керівник проектів телеканалу UA: КУЛЬТУРА Олександр Сивак. – Сподіваємося, що з часом зможемо робити такі включення з найцікавіших культурних подій Україні на регулярній основі. Зараз перевірятимемо, як ми впораємося з цим завданням суто технічно, бо з нашими ресурсами це щоразу перетворюється на подвиг".

Під час публічного звіту голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича буде презентовано інформацію про проведені заходи, виконані завдання і результати, використані кошти державного бюджету та інші питання щодо діяльності Українського інституту національної пам’яті у 2017 році. До участі запрошено представників громадських рад при органах виконавчої влади, громадських об’єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, некомерційних організацій, експертів. По закінченню звіту відбудеться сесія запитань-відповідей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ