Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Uber почав тестувати доставку їжі у США за допомогою дронів

Компанія Uber почала тестувати сервіс доставки їжі за допомогою дронів у Сан-Дієго, США.

Як повідомляє Громадське з посиланням на MarketWatch, на сьогодні дрони доставляють замовлення тільки із мережі McDonald’s, але до кінця 2019 року у сервісу мають з’явитися й інші ресторани.

В Uber заявили, що зараз доставка за допомогою дронів працює таким чином, що безпілотник передає вантаж водієві Uber Eats до місця призначення, а той уже особисто передає їжу замовнику. У майбутньому компанія запланувала навчити дрони приземлятися на дах автомобілях кур’єрів за милю до місця доставки.

Проводити випробування безпілотників у Сан-Дієго компанії дозволило Федеральне управління цивільної авіації США за програмою тестування дронів для комерційних цілей.

Крім цього компанія оголосила, що у співпраці з Volvo Cars почала роботу над автомобілем, який буде повністю автономним прямо з конвеєра. За словами представників Uber, вони адаптують існуючу модель Volvo XC90 так, що, система кермового управління і гальмування транспортного засобу будуть призначені тільки для управління комп’ютером, а не людиною.

Тим часом у Японії ухвалили закон, який передбачає штрафи або тюремне покарання за керування дроном у нетверезому стані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ