Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учасники акції протесту на Майдані Незалежності порушили права громадян та гостей міста, – МВС

Сьогодні в Києві проходили акції протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу України, в яких взяли участь в основному представники малого та середнього бізнесу з столиці та інших регіонів України. Про це повідомив ДЗГ МВС України.

Згідно з заявками, поданими організаторами акції, ці зібрання громадян мали відбуватися на Майдані незалежності України.

Проте учасники акції, реалізовуючи свої права на мирне зібрання, не врахували інтересів інших людей. Більше того, було порушено права мешканців та гостей столиці на вільне пересування, адже без попередження та відповідного на те погодження у встановленому порядку мітингувальниками було перекрито рух вулицею Хрещатик. Через це чимало людей стали заручниками автомобільних «пробок», які виникли в центрі столиці, порушили всій робочий графік тощо.

За даними камер відеоспостереження, які розміщені в центральній частині міста, жодних підстав для того, аби виходити на проїжджу частину, в учасників акцій не було. Монітори чітко зафіксували - місця на Майдані незалежності було досить, аби там змогли розміститися всі учасники та вільно висловлювати свій протест, як і було передбачено згідно з раніше поданими заявками на його проведення. Більше того - значна частина головної площі столиці залишалася вільною, або ж мітингуючі перебували на чималій відстані один від одного. На Майдані 22 листопада 2010 року висловлювали свій протест не більше 5 тисяч осіб.

Однак організатори акції, які відповідальні за її проведення, не забезпечили проведення заходу у правовому полі, мирно, не порушуючи права інших людей. Чи це було просто відсутністю контролю з боку організаторів за тими, кого вони організовано вивели на мітинг, чи спланованою акцією по перекриттю дороги - результат дня один: одні громадяни порушили права інших без жодних на те підстав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ