Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учасники конференції “Аборт: заперечення права на життя” прийняли відкрите звернення до Президента України, ВРУ та Кабміну

Відгукнувшись на ініціативу Президента України Віктора Ющенка оголосити 2006 рік Роком захисту прав дітей, учасники всеукраїнської конференції “Аборт: заперечення права на життя”, що відбулася в грудні 2005 року у Києві за участю УКУ, Всеукраїнського благодійного центру “За гідність людини”, а також Академії медичних наук України, провели презентацію  відкритого звернення до Президента України, ВРУ та Кабміну:
“Ми, учасники всеукраїнської конференції “Аборт: заперечення права на життя”, звертаємося з вимогою у Рік дитини та захисту її духовного світу зупинити найбільший та найганебніший в історії українського народу геноцид та на законодавчому рівні заборонити вбивство людей на стадії їхнього внутріутробного розвитку, яке легалізоване під евфемізмом “добровільне штучне переривання вагітності”.
 Для цього учасники конференції навели підставу для заборони абортів в Україні на законодавчому рівні. Зокрема, згідно з позицією медичної етики, аборт є оскверненням та спотворенням високого покликання лікаря, завданням якого є лікувати та рятувати життя людей, а не нищити його прямим втручанням. Згідно з даними демографії, зокрема, за даними Комітету із статистики, за першу половину 2005 року лише з січня по липень народ України зменшився на 230 тисяч осіб. В жодній з областей  України не зафіксовано переваги народжуваності над смертністю. З погляду теорії права, легальне проведення абортів є узаконеним запереченням права на життя — першого і засадничого з основних прав людини. З погляду політичної теорії, завданням держави є дбати про спільне добро своїх громадян та боротися зі злом, незважаючи на ступінь його поширення. З погляду культури цивілізації, в якій дозволено легальне та безкарне вбивство ненароджених дітей заради вирішення проблем вже народжених людей, стає “цивілізацією смерті, де цей злочин стає елементом культури.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ