Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учасники велопробігу „Шляхами бравого вояка Швейка” перетинатимуть 1 кілометр кордону на автобусі

У міжнародному велопробігу „Шляхами бравого вояка Швейка”, який має відбутися у червні, візьмуть участь близько 150 осіб, з них 50 українців. Повідомив „Гал-info” один з організаторів заходу, голова клубу велотуристів „Рух” Анатолій Яремчишин.
Серед охочих мандрувати шляхами Швейка міністр та заступник міністра економіки та туризму Польщі, а з українського – заступник начальника управління культури та туризму Андрій Клімашевський.
Найбільшою проблемою, як і раніше, залишається відсутність фінансування, тож організатори намагаються скоротити витрати до мінімуму. Та, за словами Анатолія Яремчишина, пробіг відбудеться за будь-яких умов, інша річ, які заходи вдасться провести. Наразі шанувальникам Швейка бракує військових мундирів та кухні. Автомобіль початку ХХ сторіччя знайшли, проте він потребує суттєвого ремонту. Окрім іншого, проблеми виникають з візами, а також безпосередньо з перетином кордону. Адже зробити це на велосипеді чи пішки можна лише в пункті пропуску „Шегині”, шлях же Швейка пролягав у районі пункту Смільниця-Кросценко. Тож щоб перетнути кордон, польській стороні доведеться замовляти автобус, який перевезе мандрівників разом з велосипедами 1 кілометр кордону.
Міжнародний маршрут пролягає через Прагу-Братиславу-Краків-Сянок-Самбір-Львів та триватиме від 14 до 18 червня. Для того, щоб провести захід на належному рівні, промаркувати маршрут та встановити пояснювальні таблиці та стенди, потрібно близько 120 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ