Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Учасники VI Міжнародного економічного форуму „Співпраця регіонів задля економічного розвитку” упевнені, що форум стане суттєвим кроком у напрямку ЄС

Сьогодні, 5 жовтня, офіційно відкрився VI Міжнародний економічний форум „Співпраця регіонів задля економічного розвитку”. У Форумі взяли участь делегації з 18 держав. Учасників форуму вітали міський голова Львова Андрій Садовий, голова ЛОДА Петро Олійник, заступник міністра економіки України Анатолій Максюта, заступник міністра МЗС Микола Маймескул, голова ЛОР Мирослав Сеник, комісар ЄС Данута Хюбнер  та ін.
Заступник міністра економіки Анатолій Максюта зазначив, що на цьому форумі буде можливість обговорити питання економічної інтеграції України в ЄС. Міністерство економіки формує програми діяльності, в якій чільне місце відведено транскордонному співробітництву. „Всі заходи, які відбудуться на Форумі, підкажуть, як саме нам потрібно йти в цьому напрямку і які питання потрібно вирішити насамперед”, - зазначив Анатолій Максюта.
Також важливість Форуму відзначив заступник міністра МЗС Микола Маймескул. Він зазначив, що важливою є співпраця регіонів задля спільного розвитку Європи і України, і подальше просування України у Європейський Союз неможливе без підсилення значення регіонів.
Мирослав Сеник запевнив учасників форуму, що їхні права при вкладанні інвестицій в економіку Львівщини не будуть порушені. „Ми обіцяємо рівний доступ до інвестиційних проектів і здорове лобіювання ваших інтересів. Експозиція починається зі стратегії розвитку Львівської області і на всі інвестиційні проекти, які представлені на експозиції, у бюджеті області передбачено кошти для їх розпрацювання. Ми хочемо, щоб Львівська область стала пілотним майданчиком для проектів, які будуть поширюватися по всій Україні”, - сказав Мирослав Сеник.
Андрій Садовий запевнив учасників Форуму в тому, що Львів стане хорошим партнером для них. „Я можу гарантувати вам, Львів завжди буде для вас хорошим партнером. У нас є багато хороших проектів, які потребують вашого інвестування, зокрема, будівництва нового терміналу на летовищі, проект будівництва нового виставкового комплексу у Львові, будівництва 40 готелів, економічна вигідність котрих – обгрунтована. Інвестицій також потребує комунальна сфера міста. Львів – це місто, відкрите для світу. Я бажаю вам позитивних вражень, нових знайомств, проектів і, врешті, заробляння грошей”, - зазначив Андрій Садовий.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ