Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Учений із Гонконгу заявив про розробку вакцини від коронавірусу. Але не все так просто

Глава кафедри інфекційних захворювань Гонконгського університету Єнь Квок Юнґ повідомив, що тамтешні науковці вже розробили вакцину проти нового китайського коронавірусу. Але щонайменше кілька місяців її будуть тестувати на тваринах, а ще рік піде на клінічні випробування.

Як повідомляє South China Morning Post, Єнь Квок Юнґ не назвав точних часових рамок, протягом яких гонконгські вчені випробовуватимуть вакцину, пише Громадське.

«Якщо вакцина виявиться дієвою та безпечною після випробування на кількох тваринах, її випробовуватимуть у клінічних умовах на людях. У найшвидшому варіанті на це піде щонайменше рік», — пояснив учений.

Слід зазначити, що про розробку вакцин нещодавно повідомляли також материковий Китай і США.

Раніше лідерка Гонконгу заявила, що частково обмежить транспортне сполучення з материковим Китаєм, щоб стримати поширення смертельного коронавірусу.

Нагадаємо, що у грудні 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) зафіксували спалах пневмонії, викликаної досі невідомим збудником. Згодом стало відомо, що вірус передається від людини до людини.

Намагаючись обмежити поширення вірусу, в Китаї запровадити повні або часткові обмеження на пересування у 15 містах, зокрема повністю ізолювали Ухань, в якому мешкають понад 11 мільйонів людей.

За останніми даними, від нового коронавірусу в Китаї померли вже понад 100 людей, інфіковані 4,5 тисячі.

За межами Китаю зафіксовано десятки випадків зараження, зокрема в Таїланді, Японії, Південній Кореї, США, Сінгапурі, В'єтнамі, Непалі, Франції, Австралії, Малайзії, Канаді, Камбоджі та Німеччині. Деякі країни намагаються евакуювати своїх громадян з китайського Уханя.

Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила поки не оголошувати надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ