Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учні Тернополя щопонеділка співають гімн України

У всіх школах Тернополя учні мають починають навчальний тиждень зі співання гімну. Відповідне рішення в час зимових шкільних канікул ухвалила міська рада Тернополя. Тепер його впроваджують в дію. Щопонеділка у всіх школах на початку першого уроку урочисто піднімають прапор та вмикають музику гімну. Учні з викладачами співають.

На думку «свободівців», котрі мають більшість в міській раді, такий початок навчального тижня зміцнить "громадянську гідність, патріотичні почуття і впевненість молоді в майбутньому своєї держави".

"Раніше підняття прапора та спів гімну ми проводили тільки під час урочистих заходів як то перший і останній дзвоники, шкільний конкурс вишиванки. Тепер таке щотижня. Моя думка – це точно не зашкодить. В дітей це прививає любов і гордість до держави, в якій живемо. Зараз багато людей озлоблені, і далеко не всі країною гордяться", - розповіла заступник директора Тернопільської школи №7 Галина Костюк.

Школярі, з якими поспілкувалися в школі, запевняють, що підтримують ініціативу.

"Гімн – це наша історія, традиція і культура. Його потрібно знати і поважати. Погано, що тільки зараз запровадили цю новинку", – вважає учень 10 класу школи Віктор Кубей.

Директор школи №6, колишній начальник міського управління освіти, згадує, що подібне рішення міськрада вже приймала 12 років тому. Тут гімн щопонеділка виконують вже 12 років.

Як відомо, в деяких школах Києва учнів також змусили приходити на заняття раніше, щоб співати гімн України.

Нещодавно народний депутат від БЮТ Дмитро Ветвицький запропонував поміняти перший куплет державного гімну України. Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній раді

Парламентарій запропонував рядок "Ще не вмерла Україна, і слава, і воля" замінити на "Слава Богу в Україні є правда і воля. І вже нам браття-українці посміхнулась доля", повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ