Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учора у Львові відбулося нагородження 24 Праведників народів світу

25 квітня у приміщенні благодійної організації “Хесед Ар’є” у Львові відбулося урочисте нагородження Праведників народів світу. Це звання отримують люди, які, ризикуючи життям, рятували євреїв під час Другої світової війни. Дипломи і медалі вручав Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Наомі Бен Алі. Вручено 24 дипломи мешканцям Львівщини, Тернопільщини, Рівненщини та Хмельниччини.
Зокрема, нагородили Теодозію і Ганну Минів, Афанасія, Лікерію, Дмитра і Надію Кравчук, Петра, Ганну, Марту та Петра Прокоповичів, Василя та Лідію Слободян, Галину Гудову, Марію Марків-Бомок, Єрмолая та Єфимію Лящук, Петра і Ганну Чапран, Стефанію і Тадеуша Струків, Франчішку Биль, Василя, Андрія, Тетяну та Капітоліну Михащук, Олену Домбровську та Тетяну Колмакова-Домбровську, Ядвігу Мазур, Катерину Шпак, Олексія та Марію Петрик, Пелагею та Лідію Кожушко, Варвару та Йосипа Зарівних, Олександра Батора, Антона та Уляну Ничипорук. Загалом нагороджували цілими сім’ями і найчастіше посмертно. Нагороди приймали родичі чи друзі героїв.
Україна посідає четверте місце у світі за кількістю Праведників народів світу після Польщі, Нідерландів та Франції. На сьогоднішній день вже 2139 громадян України отримали це почесне звання. Повідомила “Гал-info” прес-служба “Хесед Ар’є”. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ