Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УДАР: голосування за звільнення Арбузова і призначення Соркіна головою НБУ – незаконне

У фракції партії "УДАР" заявляють, що голосування за звільнення Сергія Арбузова з посади голови Нацбанку та призначення на цю посаду Ігоря Соркіна було незаконним. Оскільки знову провладні депутати порушили норму про персональне голосування і за ці питання голосували зокрема "фантоми", повідомила прес-служба партії.

В "УДАРі" зазначають, що у залі не було народних депутатів Інни Богословської, Михайла Добкіна, Дмитра Шпенова, Ігоря Прасолова, Юрія Іванющенка, Ігоря Шкірі, Сергія Мошака, Володимира Дудки. А їхні картки брали участь у голосуванні.

"Було зафіксоване порушення законодавства щодо персонального голосування. Сьогодні у сесійній залі немає багатьох депутатів з тих, що тут нібито голосують, - підкреслив у виступі з парламентської трибуни депутат від "УДАРу" Павло Розенко. - Таким голосуванням за керівництво Нацбанку ви сієте недовіру до української банківської системи. Іноземні інвестори вже не довіряють. А ви далі штовхаєте країну у прірву фінансової нестабільності".

В "УДАРі" зазначають, що опозиційні фракції ініціюватимуть створення у парламенті Тимчасової Слідчої Комісії для розслідування фактів порушення закону і регламенту під час голосувань у Верховній Раді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ