Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УДАР також не претендує на квартири, але просить прихистити іногородніх депутатів

Жоден з новообраних депутатів від партії "УДАР" не звертався із заявою про отримання державної квартири і не звертатиметься. Про це заявив сьогодні лідер партії Віталій Кличко журналістам у Київраді.

До Верховної Ради "УДАР" подав інформацію про іногородніх депутатів, яким може знадобитися проживання у готелі на час роботи в парламенті.

"Ми в парламенті вимагатимемо оприлюднити списки тих депутатів ВР шостого скликання, які отримали службові квартири від держави і приватизували їх", - також наголосив Кличко.

"Це ганебно. Працював цей парламент не в інтересах країни, не в інтересах людей, а лише виконуючи спущені владою розпорядження і в гонитві за різними преференціями та благами", – підкреслив Кличко.

"Такого в новому парламенті бути не повинно!", – вважає він.

Кличко також зазначив, що партія "УДАР" виступає за обмеження депутатських пільг.

Наприклад, повинен бути введений ліміт на авіаперельоти та залізничні поїздки депутатів за державний кошт. А необґрунтовані преференції взагалі мають бути скасовані, вважають в УДАРі.

У 2012 році, тимчасово відмовившись від пільг, депутати заощадили щонайменше 55 мільйонів бюджетних гривень. А якби така відмова була не тимчасовою, Україна отримала б сотні мільйонів гривень, яких так не вистачає на соціальні виплати, вважають в "УДАРі".

"Депутати та чиновники повинні жити за такими ж правилами, за якими живуть усі інші громадяни в країні, які, власне цих депутатів і обирають. І ми сподіваємося, що колеги по опозиції підтримають такі ініціативи "УДАРу", – підкреслив Кличко.

Раніше представник Батьківщни Леонід Ємець заявив, що "Батьківщина" прийняла рішення "не звертатись за бюджетними квартирами".

У Свободі також заявили, що новообрані нардепи від їхньої партії також відмовилися від квартири в Києві, але звернулися з заявами від іногородніх депутатів на проживання у готелі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ