Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УДАР: Влада готує підґрунтя для розгону Майдану

Останні дії і заяви влади свідчать про те, що вона ігнорує вимоги людей і готує підґрунтя для розгону Майдану і придушення мирних протестів по всій країні. Про це заявляють в партії “УДАР”. Повідомила прес-служба "УДАРу".

“Сьогодні лунають публічні заяви урядовців та провладних депутатів, які намагаються “винайти” підстави для виправдання можливого застосування сили. Окружний адмінсуд Києва знову ухвалив рішення про заборону масових акцій у центрі столиці, навівши перелік вулиць і площ в центрі Києва, де протестують проти чинної влади мирні демонстранти. Людям заборонили навіть використовувати гучномовці та розвішувати плакати”, - зазначив заступник голови партії “УДАР” Віталій Ковальчук.

В “УДАРі” відзначають, що сьогодні міністр юстиції Олена Лукаш заявила про начебто "насильницький характер" акцій протесту і що правоохоронці нібито повинні діяти відповідно до цього.

“Ми вважаємо це фактами підготовки до зачистки Майдану і посилення репресій з боку влади проти мирних активістів по всій країні. Те, що роблять сьогодні з активістами Автомайдану, майданів в різних містах України - це залякування і репресії. Влада, замість того, щоб шукати вихід з політичної кризи, розправляється з активними громадянами, тим самим поглиблюючи кризу і протистояння”, - сказав Ковальчук.

В “УДАРі” підкреслюють, що кишенькові суди обмежують права громадян на мирні зібрання не тільки в Києві, а й в інших містах. Зокрема, сьогодні Київський окружний адміністративний суд заборонив протягом місяця проводити будь-які масові заходи і у місті Переяслав-Хмельницький Київської області, де нещодавно відбулася акція протесту за участі Віталія Кличка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ