Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

УФСІ інвестував у Львівську область 72,2 млн гривень: 40% коштів у масштабах всього проекту

Сьогодні, 26 грудня, у Львівській ОДА відбулась підсумкова нарада Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ), завдяки якому з 2013-го року у Львівській області було реалізовано 38 мікропроектів на загальну суму 72,2 млн грн. Про це повідомив Урядовий портал.

У вступному слові голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зауважив, що реалізація проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури у Львівській області", який тривав упродовж 2013 – 2016 років, – це великий успіх. "Ці грантові кошти інвестовано в інфраструктуру області, створивши комфорт для багатьох мешканців Львівщини", - додав очільник області.

Олег Синютка, дякуючи УФСІ за співпрацю, наголосив: "Головний здобуток проекту – це можливість спільної роботи громад області, влади і міжнародних донорських структур. Крім того, проектом ми продемонстрували, що коли громада частинку своїх коштів додає як співфінансування, то це і є найбільший успіх".

За словами виконавчого директора УФСІ Віктора Мірошниченка, у ході тісної співпраці УФСІ, обласної, районних, міських, селищних та сільських рад, а також місцевих громад вдалося відремонтувати 19 шкіл, 12 дитсадків, 4 медичні заклади (3 амбулаторії та 1 ФАП), 2 водогони та 1 народний дім.

За розрахунками експертів УФСІ, користь від впровадження цих мікропроектів отримує близько 40 тисяч мешканців у 8 районах Львівської області (Буський, Дрогобицький, Жовківський, Кам’янка-Бузький, Радехівський, Сокальський, Стрийський, Турківський) та у містах Львів і Самбір.

Також Віктор Мірошниченко нагадав, що з 2013-го року проект "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ IV" фінансувався Урядом Німеччини через Німецький банк розвитку KFW і був розрахований на три області: Вінницьку, Кіровоградську та Львівську. На нього виділили 7 млн євро грантових коштів, які розподілили між областями.

Слід зазначити, що серед трьох вищеназваних регіонів – питома вага Львівщини в загальній кількості реалізованих мікропроектів склала 41%, а в грошовому вимірі – 40% коштів інвестовано у область у масштабах всього проекту.

Олег Синютка вручив Подяки голови облдержадміністрації виконавчому директору УФСІ Віктору Мірошниченку та директорові Львівського регіонального представництва УФСІ Василю Кузьменку за сприяння розвитку соціальної інфраструктури. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ