Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ наголошує: священнодійства підгорецьких отців є недійсними

Вірні УГКЦ не можуть здійснювати спільно із підгорецькими отцями будь-які священнодійства, а Святі Тайни, уділені цими отцями, є недійсними. Про це «Гал-info» повідомили у Департаменті інформації УГКЦ.
«Апостольська Столиця наголошує, що трибунали УГКЦ були компетентними у розгляді справ підгорецьких отців, а вирок великої екскомуніки є остаточним, – пояснює голова Колегіального трибуналу Сокальсько-Жовківської єпархії, отець Віталій Токар. – Хочемо звернути увагу людей на те, що велика екскомуніка для покараних людей означає виключення з літургійного спілкування Католицької Церкви».
Нагадаємо, 29 серпня 2008 року Апеляційний трибунал розглянув апеляції ченців ЧСВВ Іллі Догнала, Методія Шпіржіка, Маркіяна Гітюка та священика Самуїла Обергаусера, визнавши, що вироки, винесені їм під час суду були дійсними.
Проголосив велику екскомуніку єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун.
У свою чергу 12 вересня 2008 року згадані священнослужителі звернулися до найвищого Трибуналу Католицької Церкви, Апостольської Сигнатури, із прохання перевірити, процес, що відбувся у трибуналах УГКЦ, згідно якого була винесена кара великої екскомуніки.
Натомість, Апостольська Сигнатура 7 жовтня 2008 року надіслала відповідь покараним особам, а також єпископу Сокальсько-Жовківському про те, що не знаходить причин, щоби також втручатися у цю справу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ