Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ стала головним лобістом української еміграції

2-9 вересня 2010 року у Львові відбудеться Патріарший Синод УГКЦ, присвячений питанням української еміграції. Про це сьогодні, 26 березня, під час прес-конференції заявив глава УГКЦ, Блаженійший Любомир кардинал Гузар.

 

За його словами, до Львова з’їдуться священики УГКЦ з усіх куточків світу, а українські емігранти зможуть надсилати свої пропозиції щодо обговорення тих питань, які їх хвилюють.

 

На думку Любомира Гузара, українські емігранти потребують допомоги української держави у розробці законів, які б їх захищали. Разом з тим, кардинал відзначив особливу роль церкви в житті українців, які мешкають закордоном. Церква залишається одним із тих факторів, що допомагають українським емігрантам адаптуватися в новому середовищі і при цьому зберегти власну ідентичність. Відтак, УГКЦ приділяє особливу роль підготовці власних душпастирів для закордонних відділень. Найбільшу кількість парафій УГКЦ має в Італії – понад 120, також багато парафій в Іспанії, Португалії, Греції, менше – в Скандинавії.

 

На думку Любомира Гузара, церква повинна сприяти українцям не тільки закордоном, але й коли вони повертаються в Україну, оскільки за роки, проведені поза Батьківщиною, від них відчужуються власні діти. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ