Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

УГКЦ стала найбільш мобілізуючим фактором для виборців Тимошенко, – політолог

Українська греко-католицька церква у попередні роки не мала такого чіткого ставлення до виборів, як цього разу. Пастирським посланням до виборців Синод єпископів УГКЦ дуже дохідливо пояснив принципи представницької демократії, відповідальності виборця, і делегування владних повноважень. Відтак відбулося зростання активності серед традиційно високо релігійного сільського населення Івано-Франківської області. Про це заявив 20 лютого під час круглого столу «Соборність України у світлі президентської виборчої кампанії 2010 року» у Львові кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, директор Центру соціальних досліджень Ігор Доцяк.

 

За його словами, явка у першому турі по області була 69%, а в другому - 75%. Електоральна активність зросла, хоча класичні підходи політології говорять про зменшення активності виборців між першим і другим туром.

 

Серед інших тенденцій виборчого процесу 2010 року експерт помітив зменшення впливу адміністративного ресурсу на Прикарпатті, а також відсутність жорсткого протистояння, яке спостерігалося у 2004 році.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ