Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ відзначила річницю візиту до України Папи Івана Павла II

У Києві відзначили річницю візиту до України Папи Івана Павла II, — повідомив прес-секретар глави УГКЦ о.Ігор Яців.

Зокрема, 23 червня у Національній філармонії (Володимирський узвіз, 2) через п’ять років від зустрічі у цьому будинку Папи Івана Павла ІІ із представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій відбулася аналогічна зустріч членів ВРЦіРО. Свято розпочалося із промови Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького. Глава УГКЦ, пригадуючи час підготовки до візиту, сказав, що тоді стояло питання про те, з ким Папа має зустрітися: чи з представниками Церкви, влади, чи науки.
„І все було вирішено тоді, — наголосив Блаженніший Любомир, — коли Папа Іван Павло ІІ сказав, що хоче зустрітися з усіма”. Це, за словами Предстоятеля УГКЦ, мало б навчити нас відкритості до всіх, з ким ми зустрічаємося на життєвій дорозі.
Відтак Преосвященний Владика Іван Юркович, Апостольський нунцій в Україні, виголосив слово про особу Папи Івана Павла ІІ. „Стверджую, що Україна змінилася саме тоді: в очікуванні приїзду Папи та під час його перебування”, — зазначив  міністр культури та туризму України Ігор Ліховий.
Також до учасників зустрічі звернувся академік НАН України Іван Дзюба: „Мене особисто у всій діяльності Папи вразило те, що він поряд зі словом „віра” наголосив слово „любов” — дієву любов до бідних. А поряд із вірою і любов’ю він поставив відповідальність. Це актуально сьогодні і ще більш актуальним буде завтра, адже ми бачимо, яка цинічна винахідливість застосовується, щоб звільнити людину від поривання до моральних висот”.
У рамках відзначення відбулася презентація книжки „Папа і Україна”, яку презентував народний депутат України Ігор Осташ. Нагодою для того, щоб пригадати важливі моменти візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну стала фотовиставка „Україно, за Тебе моя молитва”, яка була представлена світлинами, які ілюструють візит Папи до Києва та Львова і автором якої є Василь Пилип’юк. Нагадаємо, у червні 2001 року Папа Іван Павло ІІ побував з візитом у нашій державі і Львові зокрема.    

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ