Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Угоду про малий прикордонний рух між Польщею та Україною узгоджуватимуть на рівні ЄС – радник Посольства Республіки Польща в Україні

На польсько-українському кордоні провели зустріч з пікетувальниками митного переходу „Краковець” керівник Департаменту зовнішньої політики Секретаріату Президента Ігор Дір та радник Посольства Республіки Польща в Україні Роман Ковальчук. Вони повідомляють, що зараз роблять МЗС обох країн для вирішення ситуації, що склалася на українсько-польському кордоні, на міжнародному рівні.
За словами радника Посольства Республіки Польща в Україні, політики у цій проблемі, яка виникла, немає. „Вже підписаний договір про спрощення візової процедури для мешканців прикордонної зони з Угорщиною. В лютому аналогічну угоду підпишуть зі Словаччиною. Причина того, що не підписали з Польщею такої угоди, полягає в тому, що в Україні та Польщі були проведені парламентські вибори. Тому на рівні усіх необхідних узгоджень виникли технічні перерви. Питання, які закладені в угоді про малий прикордонний рух, є уніфіковані, тому Україна з Польщею буде говорити про 50-кілометрову зону, мешканці якої зможуть їхати до Польщі без віз”, – розповів Роман Ковальчук.
За його словами, Україна цілий рік готувала проект угоди, зараз він узгоджується із МЗС Польщі. Водночас, він наголосив, що у вирішенні питання багато залежить не тільки від Польщі, а й від Брюсселя. Це питання вирішують на рівні ЄС.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ