Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Угоду про принципи співпраці між НАК “Нафтогаз України” та Державною нафтовою компанією Азербайджанської Республіки парафували, наступний крок – підписання

Сьогодні за підсумками дводенної роботи учасники міжурядової українсько-азербайджанській комісії з питань економічної співпраці було складено і обговорено  Угоду про принципи співпраці між НАК “Нафтогаз України” та Державною нафтовою компанією Азербайджанської Республіки.  Про це повідомив прес-центр  НАК “Нафтогаз України”.

 Серед основних питань також обговорювалося питання використання  трубопровіду “Одеса-Броди”. Зокрема, голова правління НАК “Нафтогаз України” Володимир Шелудченко провів офіційні зустрічі з приводу сприяння і залучення азербайджанських компаній-власників нафти до реалізації проекту транспортування легкої каспійської нафти трубопроводом “Одеса-Броди” та його перспективного продовження до портів Балтійського і Північного морів. Головними принципами співпраці України та Азербайджану у паливно-енергетичному комплексі, зокрема, є сприяння участі азербайджанських та українських підприємств у розвідці, видобутку та переробці нафти і газу на території України та Азербайджану. Окрім того, міжурядова Комісія розглянула умови та можливі обсяги поставок в Україну азербайджанської нафти і нафтопродуктів у найближчому майбутньому.
Офіційне підписання Угоди очікується під час візиту до Азербайджану Президента України Віктора Ющенка.
Нагадаємо, що сьогодні 1 вересня 2006 року голова правління НАК “Нафтогаз України” Володимир Шелудченко завершив роботу у складі делегації Кабінету Міністрів України під час сьомого засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічної співпраці. У рамках засідання Комісії Володимир Шелудченко разом із віце-прем’єр-міністром Андрієм Клюєвим взяв участь у переговорах з першим заступником прем’єр-міністра Азербайджанської Республіки, віце-президентом Державної нафтової компанії Азербайджану Ягуб Абдулла огли Еюбовим.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ