Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Угорщина будує біля України термінал з перекачування зрідженого газу

У промислово-логістичному парку «Фейнєшлітке» неподалік угорсько-українського кордону розпочалося спорудження терміналу з перекачування зрідженого газу (пропану-бутану - LPG) потужністю 200 тис. тонн на рік.

Про це повідомило угорське акціонерне товариство Alveare Zrt., передає власний кореспондент Укрінформу.

"За підтримки Євросоюзу у промислово-логістичному парку «Фейнєшлітке» Саболч-Сатмар-Березької області буде споруджено новий термінал з перекачування газу кошторисною вартістю 957 млн форинтів (близько 3,3 млн євро)", - повідомила угорська компанія.

На терміналі здійснюватиметься перекачування зрідженого газу з вагонів-цистерн, що прибуватимуть з України широкою залізничною колією, у вагони-цистерни, що рухаються вузькою колією європейського зразка, а також у цистерни автомобільного вантажного транспорту.

На термінальній площі розміром 80 тис. метрів буде також збудоване двокілометрове залізничне полотно, придатне і для базування вагонів-цистерн.

Передбачається, що термінал буде здано в експлуатацію у квітні 2014 року.

У Європі функціонують чотири аналогічні термінали. Із завершенням будівництва термінал у «Фейнєшлітке» буде одним із найпотужніших на континенті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ