Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Угорщина підтримає Україну у вступі в СОТ і проситиме про таку ж підтримку інших членів організації -- Бенедек Фюлюп

Угорщина зацікавлена в співпраці в галузі агроосвіти. Про це сьогодні, 25 жовтня, на відкритті першого засідання українсько-угорської робочої групи в галузі АПК повідомив Державний секретар з фахових питань Міністерства землеробства та розвитку регіонів Угорської Республіки Бенедек Фюлюп.
«Вчора ми мали зустрічі з ректорами вищих аграрних навчальних закладів, і ми хочемо взятися за розробку освітнього напрямку», -- зазначив Фюлюп.
Крім співпраці в галузі агроосвіти, Угорщина, за словами Фюлюпа готова співпрацювати з Україною в галузях рослинництва, безпеки та здоров‘я тварин, ветеренарії, в галузі аграрного туризму та розвитку аграрних регіонів, серед яких вони бачать Львівщину.
«Крім цього засідання ми організовуємо і організовуватимемо спільно з українською стороною спільні виставки з АПК, зустрічі та конференції, присвячені агропромисловому комплексу, де передаватимемо наш досвід роботи, який ми отримали, вступивши до Євросоюзу. Також важливим для нас є питання допомоги Україні в укладанні торгових договорів та вступу в торгові організації. Вчора торговий комітет ЄС погодив представлений польськими представниками звіт про роботу України над торгівельним договором між Україною та ЄС. Угорщина підтримуватиме Україну у вступі в СОТ і проситиме про таку ж підтримку членів СОТ, які ще не вирішили чи підтримуватимуть вступ України в торгівельну організацію. Наразі виділеною проблемою в Україні є ветеринарна медицина і комісія просить усунути всі проблеми в цій галузі і узгодити проект договору. Під час сьогоднішніх перемовин ми детально обговоримо згадані проблеми», -- зазначив Фюлюп.
За словами угорця, 12-15 листопада в Європарламенті відбудеться голосування згаданого звіту, а до цього він має бути ретельно підготовлений. Зі слів Фюлюпа, звіт зарахується, коли прийматиметься рішення щодо вступу України в СОТ.  
Нагадаємо, в Дублянах проходить засідання українсько-угорської робочої групи в галузі АПК, за участю Державного секретаря з фахових питань Міністерства землеробства та розвитку регіонів Угорської Республіки Бенедека Фюлюпа, заступника голови ЛОДА Івана Стефанишина та заступника міністра аграрної політики України Юрія Лузана.
На засідання обговорюються питання розвитку співробітництва між Україною та Угоршиною в галузі агропромислового комплексу, зокрема співробітництво в галузі рослинництва (фітосанітарні питання, насінництво, садівництво, виноградорство та виноробство), в галузі ветеренарної медицини, тваринництва та виробництва комбікормів.
Також на засіданні велику увагу буде приділено співпраці в галузі аграрної освіти та відбудеться парафування проекту міжміністерської угоди в галузі АПК, яка буде торкатися вищезгаданих питань.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ