Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Угорці можуть передати нам свій досвід в АПК і допомогти якісно підготуватися до вступу України до СОТ -- Іван Стефанишин

Перше засідання українсько-угорської робочої групи в галузі АПК продовжить співпрацю між Львівською областю та Угорщиною, яка розпочалася ще наприкінці 80-х років з культивації на Львівщині угорської кукурудзи. Про це в коментарі «Гал-info» зазначив заступник голови ЛОДА з питань АПК Іван Стефанишин.
«Співпраця з угорцями нам цікава насамперед тим що це країна, яка є членом ЄС та СОТ, яка може передати нам свій досвід і допомогти якісно підготуватися до вступу України до СОТ. Крім того, ми дуже зацікавлені в співпраці з угорцями в галузях тваринництва, птахівництва та свинарства, насінництва, переробки та розвитку інфраструктури села. Також серед питань, які ми обговорюватимемо будуть ті, що стосуватимуться співпраці у вирощуванні енергетичних культур, зокрема, японської верби з якої роблять енергетичні брикети, а також співпраці в галузі науки та освіти», -- сказав Стефанишин.
Нагадаємо, в Дублянах проходить засідання українсько-угорської робочої групи в галузі АПК, за участю Державного секретаря з фахових питань Міністерства землеробства та розвитку регіонів Угорської Республіки Бенедека Фюлюпа, заступника голови ЛОДА Івана Стефанишина та заступника міністра аграрної політики України Юрія Лузана.
На засіданні обговорюються питання розвитку співробітництва між Україною та Угоршиною в галузі агропромислового комплексу, зокрема співробітництво в галузі рослинництва (фітосанітарні питання, насінництво, садівництво, виноградорство та виноробство), в галузі ветеренарної медицини, тваринництва та виробництва комбікормів.
Також на засіданні велику увагу буде приділено співпраці в галузі аграрної освіти та відбудеться парафування проекту міжміністерської угоди в галузі АПК, яка буде торкатися вищезгаданих питань.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ