Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ухвалено новий Колективний договір ПАТ "НСТУ"

31 липня відбулася Загальна конференція трудовго колективу Національної суспільної телерадіокомпанії України, на якій ухвалили новий Колективний договір ПАТ "НСТУ", що діятиме наступні п’ять років.

До заходу долучилися голова Наглядової ради ПАТ "НСТУ" Тетяна Лебедєва, заступниця голови Наглядової ради Світлана Остапа, перший заступник голови Держкому телебачення і радіомовлення, що є акціонером Суспільного, Богдан Червак і голова Профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна.

49 делегатів упродовж 5 годин обговорювали останній варіант Колективного договору. Більшість проголосували "за" новий договір.

Укласти новий документ було потрібно у зв’язку зі зміною юридичного статусу компанії — з Національної телерадіокомпанії України на Публічне акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України". За 4 місяці роботи разом зі спільним представницьким органом ПАТ "НСТУ" було напрацьовано проект договору, який суттєво відрізняється від того, що був раніше.

Окрім того, відбулася серія обговорень Проекту Договору з колективами усіх 52 структурних підрозділів ПАТ "НСТУ", включно з філіями. Під час обговорень працівники ознайомилися з положеннями Колективного договору, внесли свої пропозиції та обрали делегатів від свого колективу для участі в Загальних зборах трудового колективу ПАТ "НСТУ". Під час зустрічей колективи ініціювали понад 200 змін і поправок до договору, більшість із яких — близько 190 — було враховано й відображено в новому Колективному договорі.

За словами виконавчого директора НСТУ Олександр Лієва, основні зміни, які відбулися в новому договорі такі:

1. Максимально прибрано "зрівнялівку". Тепер усі стимулюючі виплати або додаткові відпустки даються лише за умови реально напруженої роботи або понаднормового робочого графіку. Усі інші надбавки, доплати тощо входять у заробітну плату, тобто у сам посадовий оклад, який у компанії було суттєво збільшено 3 місяці тому.

2. Прибрано надбавки за вислугу років, у зв’язку зі святами, з нагоди днів народження, тобто ті, які не стосуються якості роботи. Усі ці надбавки замінено можливістю отримувати премію до 100% від посадового окладу.

3. Колективний договір враховує особливості роботи журналістів і творчої частини колективу, які створюють контент Суспільного: змінний графік, особливості організації виробничого процесу тощо.

"На Конференції прозвучало багато порад і навіть вимог, які не стосуються Колективного договору, але загалом були враховані та вже втілюються адміністрацією. У цілому було дуже конструктивно. Тепер це стало значно більше схожим на ринкові відносини між адміністрацією та колективом",  — зазначив Олександр Лієв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ