Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Указ про вивчення та популяризацію творчості Франка Віктор Ющенко підписав за столом Великого Каменяра

Президент України Віктор Ющенко відвідав літературно-меморіальний музей Івана Франка у Львові. У музеї Президент оглянув експозицію. Директор музею Роман Горак розповів Ющенку про життя Великого Каменяра в будинку, який колись належав Івану Франку.

Глава держави, сидячи за столом, за яким колись сидів  Іван Франко, підписав Указ про заходи щодо вивчення та популяризації творчості Івана Франка. Зміст цього Указу буде оголошено під час урочистої академії з нагоди 150-ї річниці Івана Франка у Львівському оперному театрі. Закінчуючи свою екскурсію, Президент залишив свої враження у книзі відгуків: «Я маю велику честь вкотре переступити світлий поріг цієї оселі і вшанувати ім’я великого борця за Україну – Івана Франка. Хай Бог благословляє труди цієї людини, хай нація навічно збереже пам’ять про цього велетня мислі. Вдячний всім, хто зберігає цей музей. Щиро – Віктор Ющенко», — написав Президент.
Працівники музею подарували Вікторові Ющенку букет жоржин із Франкового саду, вишиту крайку, подібну до тих, які колись робили в Нагуєвичах, та книги з 12-томника творів Івана Франка.
Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, у Львові та селі Нагуєвичі Дрогобицького району тривають урочистості з нагоди 150-ї річниці уродин Івана Франка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ