Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна – лідер у світі за експортом соняшникової олії – експерт з Нідерландів

Експорт зернових з України в 2009 р. скоротиться в порівнянні з минулорічним показником на 11% - до 17 млн т. Про це на аграрному зерновому форумі в Києві заявила сьогодні голова правління нідерландського банку Rabobank (представництво в Росії), що займається кредитуванням сільськогосподарських підприємств, татьяна Кройманс, – повідомило РБК-Україна.
-

За її словами, врожайність зернових в Україні також знизилася в порівнянні з минулим роком з 4 т з 1 га до 2,5 т / га. Основною причиною такого скорочення вона назвала весняну посуху та недостатній рівень внесення мінеральних добрив.

Т. Кройманс також прогнозує, що у найближчі місяці ціни на зернові культури будуть знижуватися, хоча в довгостроковій перспективі ціни на сировинну сільськогосподарську продукцію будуть рости.

Вона також зазначила, що в поточному році Україна посідає перше місце в світі серед експортерів соняшникової олії, другий - серед його виробників, третє - серед виробників насіння соняшнику і шосте - серед експортерів пшениці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ