Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна - на 25 місці у міжнародному рейтингу з кібербезпеки

Україна посіла 25 місце у новій редакції Національного індексу кібербезпеки 2020, опублікованому естонською Академією електронного урядування. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Для розробки нової редакції Національного індексу кібербезпеки було досліджено стан кібербезпеки 160 країн світу. 

Відтак, аналізували законодавство у сфері кібербезпеки; кіберінциденти; освіту у сфері кібербезпеки; забезпечення захисту послуг, зокрема електронних; електронну ідентифікацію та довірчі послуги; захист персональних даних; заходи із реагування на кібератаки та кіберінциденти; боротьбу із кіберзлочинністю.

Порівняно з попередньою редакцією рейтингу, що вийшла у 2018 році, Україна покращила свої позиції на 4 сходинки.

Мінцифри разом з Держспецзв’язку продовжують посилювати кібербезпеку в Україні. Зокрема, зараз вже схвалені рішення Уряду щодо затвердження порядків формування переліків об’єктів критичної інфраструктури та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, а також щодо організації проведення огляду стану кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та критичної інформаційної інфраструктури. Це дозволить вдосконалити механізм кіберзахисту органів державної влади, інформаційно-телекомунікаційні системи, що перебувають у їх власності або адмініструванні.

Окрім цього, Мінцифри та Держспецзв’язку продовжують ініціювати реформування у законодавстві, яке стосується кібербезпеки. Також нарощуються потужності Державного центру кіберзахисту та працює урядова команда реагування на кіберінциденти CERT-UA.

Нагадаємо, в Україні також працює один з найпотужніших у Європі кіберполігонів, що дозволяє відпрацьовувати сценарії реагування на кіберінциденти у режимі реального часу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ