Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна – потужний гравець, - Олег Синютка під час Безпекового форуму

У Львові триває одна із знакових подій року – Безпековий форум 2018. Для участі в ньому прибули визначні аналітики, експерти, політичні діячі України, Європи і США.

“Цей форум буде лакмусовим папірцем амбіцій організаторів, амбіцій тих людей, які мали ідею тут, на Львівщині, створити переговорний майданчик для того, щоб показати, що не тільки у столиці, але й у регіонах може творитися політика зокрема глобального характеру. Сьогоднішній форум – це певний виклик, наскільки ми зуміємо не опуститись до розгляду дрібних речей, з’ясування відносин, а подивитись на українські інтереси, місце України у глобальному світі. Якщо нам вдасться це у Львові то форум претендуватиме на те, щоб задавати тон у таких дискусіях, ми залучатимемо більше людей і вони проявлятимуть ініціативи. Хотілось, щоб тут задавали тренд майбутнього України. Сьогоднішні відповіді на питання, що таке безпека для України, – є на порядок іншими. Сьогодні ми маємо іншу державу, амбіції і нові виклики. Україна стає потужним гравцем, не лише у Європейській партії, а й впізнаваною у всьому світі і у першу чергу у Трансатлантичному співтоваристві”, - наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Серед учасників та доповідачів - відомі журналісти, оглядачі, а також Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Сьогодні ми розуміємо, що навчилися боротися за себе, бути сміливими, ми не можемо купити безпеку, але можемо працювати з нашими друзями. Багато в чому завдяки Україні зараз тримається сенс у світі. У майбутньому ми будемо рухатись відповідно до нашої ідентичності, яка зараз визначається цінностями. Те, яким чином ми готові за них боротись і допомагати іншим. буде визначати наше майбутнє. Важливо, що Україна стає сильнішою і що у неї повірив увесь світ. Ми на цьому форумі повинні знайти відповіді, які допоможуть займати нам першість”, - зазначив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Цього року у Безпековому форумі більше двохсот осіб. Подія зібрала більше сорока  авторитетних експертів та фахівців, які приїхали до Львова з ідеями, досвідом та знаннями і готові ділитися ними з українськими колегами задля позитивних змін України.

Серед основних тем, які висвітлюватимуться під час трьох днів Форуму: "Залежність чи вразливість. Як "Північний потік-2" змінює картину світу"; "Ситуація в Азовському морі як економічний безпековий та соціальний виклик"; "Пропаганда — ведення асиметричної війни"; "Політика щодо окупованих територій"; "Оборона як сучасне поняття — безпека як основа управління державою".

Серед топ-спікерів Львівського Безпекового форуму: віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої діючим заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом, Река Смеркені, Стівен Блокманс –  старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центру вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник Британської Армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та інші визначні діячі.

Зазначимо, Львівський Безпековий форум 2018 триватиме до 26 жовтня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ