Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна більше ніколи не повернеться в стійло російської імперії – Порошенко

Україна більше не повернеться під вплив Росії, адже влада та народ працюють над розбудовою нової держави, заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів із Віце-Президентом США Джозефом Байденом, повідомила прес-служба Президента України.

«Сьогодні ми розбудовуємо нову, сильну, потужну, демократичну Україну. Це вже далеко не та держава, з якої ми починали на етапі втечі збанкрутілої та злочинної влади на початку російської військової агресії. Це Україна, яка має гідність, прагнення до демократичних реформ. Це Україна, яка більше ніколи не повернеться в стійло російської імперії», - наголосив Глава держави.

«Це Україна, яка надійно боронитиме демократичні цінності, права і свободи громадян. Цінності, які є спільними і для України, і для Сполучених Штатів Америки. Це Україна, яка має нову, сильну, професійну, потужну, патріотичну і боєздатну армію. Це Україна, яка має нову поліцію. Це Україна, яка має нову антикорупційну інфраструктуру. Це Україна, яка має чіткий план реформ і потужну політичну волю для імплементації цих реформ», - зазначив Президент та додав, що така Україна є гарантом неповернення Європи до таких часів як період «холодної війни» з Радянським Союзом.

Петро Порошенко висловив переконання, що без реформаторських процесів, які були розпочаті в нашій державі в останні роки, котрі щодня змінюють обличчя нашої держави, вже неможливо уявити собі нову Україну. «Хочу наголосити, що ми працюємо як єдина команда: Президент, Парламент, Уряд і наші стратегічні партнери у Сполучених Штатах Америки, Європейському Союзі і по всьому світу в рамках потужної проукраїнської коаліції», - зауважив Президент.

Серед кроків, які вже впроваджуються та приносять результати, Глава держави назвав децентралізацію, судову реформу, податкову, адміністративну реформи, потужні кроки, які забезпечують стабільність у макрофінансовій і банківській сферах.

«За короткий проміжок часу, наголошую в умовах агресії, війни, незаконної анексії Криму і окупації Сходу нашої держави, - ми, і це оцінки не лише мої, і не лише внутрішні, зробили більше, ніж за всі попередні часи існування України», - резюмував Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ