Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна і Кіпр домовилися про уникнення подвійного оподаткування

Україна і Республіка Кіпр домовилися про уникнення подвійного оподаткування та попередження ухилень стосовно податків на доходи. Про це йдеться в угоді підписаній в Нікосії за участю президента Віктора Януковича і президента Кіпру Дімітріса Хрістофіаса.

"У цьому році ми, нарешті, досягли певного компромісу. Ми пішли на поступки. Ми підписуємо набагато кращі умови, ніж прописані з Росією і це дає нам додатково 1 млрд гривень орієнтовно доходів до бюджету на рік", - сказав міністр фінансів України Юрій Колобов.

"При цьому Колобов зазначив, що в новій угоді будуть невеликі відхилення по 4-м позиціям - це роялті, відсотки, дивіденди та відчуження майна", - пише агентсво.

"За деякими позиціями, десь 5, десь 10, десь 15, десь залишиться 0, де ми домовилися з продажу майна", - підкреслив міністр.

На думку чиновника, в результаті підписання даної угоди інвесторам з Кіпру, працюючим в Україні буде "комфортно" платити податки.

Нагадаємо, голова Державної податкової служби Олександр Клименко заявив, що на офшорних схемах Україна втрачає близько 100 млрд гривень.

Раніше, Клименко заявив, що ДПС спільно з Нацбанкомбудуть створювати перешкоди для незаконного виведення в офшори і країни з пільговим оподаткуванням до 10 млрд доларів щорічно.

Як повідомлялося, Кіпр залишається головною країною-інвестором України, обсяг інвестицій якої становить 14,5 млрд доларів.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ