Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і Росія проведуть черговий раунд переговорів щодо ЧФ

Сьогодні має розпочатися черговий раунд переговорів між Україною та Росією щодо перебування російського Чорноморського флоту в Севастополі. Про це повідомили у МЗС Україні.

Україна та Росія досі не вирішили питання інвентаризації земель та об’єктів, які контролює цей флот на території України. Не узгоджені також умови, на яких Чорноморський флот має право міняти свої озброєння, використання росіянами полігонів в Україні, повідомляє Радіо Свобода.

За словами колишнього міністра оборони України, народного депутата від Партії регіонів Олександра Кузьмука, Росія має відповідальніше ставитися до своїх зобов’язань.

«Я розумію, що є складнощі, я розумію, що є з вини тих чи інших осіб порушення. Але на них слід реагувати. Тим більше, що у Харкові підписали угоду про перебування флоту до 2042 року. А це означає більше відповідальності на російській стороні», – зауважує Олександр Кузьмук.

У квітні 2010 року президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали в Харкові угоду, яка передбачає продовження перебування Чорноморського флоту на території України до 2042 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ