Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Україна ініціює створення буферної зони на Донбасі - Клімкін

Україна ініціює створення буферної зони на лінії розмежування сил на Донбасі та відведення зброї калібром менше 100 мм. Про це сказав міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю п'ятому каналу.

"Ми хочемо відвести на 35 км з кожної сторони, створивши таким чином своєрідну зону безпеки – буферну зону 35 км", - сказав Клімкін. За його словами для того, щоб така зона працювала необхідно, щоб спостерігачі ОБСЄ постійно стояли в ключових точках і мали можливість необмежених інспекцій.

"Ми до цього готові, але до цього також повинні бути готові ті, хто підтримується росіянами зараз і допомагають ховати будь-яку зброю", -додав Клімкін.

За його словами ОБСЄ повинна мати стовідсоткову можливість для такої перевірки. Також за словами Клімкіна, Україна має бути впевнена, що це відведення не буде використовуватися для будь-яких провокацій в плані подальших атак і захоплення додаткових територій.

"Наша логіка є дуже простою: стовідсоткова впевненість , що це не призведе до подальших провокацій і стовідсоткова впевненість, що ОБСЄ матиме можливість контролювати в плані доступу", - додав Клімкін.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ