Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Україна ініціювала створення великого транспортного коридору «Балтійське море - Чорне море - Каспійське море»

«Україна передала Азербайджанській стороні проект Угоди про створення міжнародного транспортного коридору «Балтійське море-Чорне море-Каспійське море». Про це сьогодні, 1 липня, заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час 11 Засідання Спільної міжурядової азербайджансько-української комісії з питань економічного співробітництва у місті Баку, повідомила прес-служба Мінрегіону України.

«Це великий транспортний коридор, який синхронізує декілька маршрутів, матиме велике значення у зміцненні торгівельно-економічних зв'язків. Також передбачається створення єдиного органу управління в рамках коридору для формування комплексної стратегії розвитку вантажних перевезень у регіоні».

Він поінформував також, що між Україною та Азербайджаном продовжується транспортна співпраця по маршруту «Шовковий шлях». Адже результати тестового рейсу контейнерного потягу за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай довели технічні і технологічні можливості таких перевезень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ